Değerli İstanbul Teknik Üniversiteliler,

American Chemical Society (ACS) Yayınevi ile yapılan 2024 yılı Oku & Yayımla Anlaşması açık erişim yayın yapma kotası 2024 yılı için dolmuştur. Değerlendirme süreci tamamlanıp kabul gören açık erişim yayınların makale işlem ücretleri (Article Proccessing Charge - APC) anlaşma kapsamında karşılanamayacaktır.

Bununla birlikte, 2024 yılı ikinci yarısı itibariyle henüz kendilerine verilen kotalardan yararlanmayan konsorsiyum üyesi diğer kurumların hakları, İTÜ gibi yayın yapmaya devam eden kurumlara kaydırılabileceği bilgisi verilmiştir. Fakat henüz net bir sayı bulunmamaktadır. Sürecin takipçisi olup gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Açık erişim yayımlama bedelinin kurumumuz tarafından karşılandığı diğer Oku ve Yayımla Anlaşmalarımız ile ilgili detaylı bilgiye aşağıda verilen bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://kutuphane.itu.edu.tr/arastirma/oku-yayimla-anlasmalari

Açık bilim ve açık erişim konularında paylaşımlarda bulunduğumuz kütüphane konu rebberine aşağıda verilen bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Rehberde yer almasını ve/veya detaylandırılmasını istediğiniz konulara ilişkin taleplerini bizlerle paylaşabilirsiniz.

https://rehberler.kutuphane.itu.edu.tr/r/acik-bilim/